Bedrijfsfilm Stichting Mondzorg (transcript)

Remko Ullersma : “Stichting Mondzorg is ontstaan vanuit de ervaring die ik heb in de bijzondere tandheelkunde en daar zag ik eigenlijk de problematiek die best heel groot is. En toen merkte ik dat er best een grote groep is die die zorg hard nodig heeft en er zelf niet om vraagt en vanuit dat gegeven zijn we Stichting Mondzorg op gaan zetten.”

Carolina Wentzel (directeur): “De verschillende werkgebieden van stichting mondzorg zijn (1) de preventieve zorg in de instellingen, (2) de curatieve zorg, dat zijn echt behandelingen in de mobiele tandartspraktijk en (3) de outreaches. Wij willen omzien naar de mensen die in het verpleeghuis geen zorg kunnen krijgen. Dus de missie is omzien naar degenen die geen zorg kunnen krijgen en daar zo goed mogelijke tandheelkunde aan geven.”

Annarieke (tandarts): “Ik zou Stichting Mondzorg eigenlijk omschrijven als een stichting die mensen juist in verpleeghuizen of GGZ instellingen wil helpen om hun mondgezondheid op peil te houden. Ja daar zijn we eigenlijk ook voor om de mondzorg in verpleeghuizen wat beter te krijgen in verpleeghuizen.”

Ellen (Mondhygiënist): “Ik vind het mooiste aan mijn baan dat je mensen kan verzorgen die zichzelf niet kunnen verzorgen. en dat je echt iets kan betekenen voor de ander. En dat het niet alleen een stukje mondzorg is, maar ook persoonlijke aandacht. Gewoon even een luisterend oor, even een knuffel, gewoon een aanraking. Dat de mensen echt ervaren dat ze waardevol zijn, dat ze bijzonder zijn.”

Carolina Wentzel (directeur): Mijn droom voor stichting mondzorg is dat we als team zo blijven samen werken zoals we nu doen. Zo heel liefdevol omkijkend naar elkaar. dat we op die manier ook mogen blijven uitreiken en dat we groeien. omdat er meer mensen recht hebben op zorg.

Carin van Hoogstraten (voorganger EC De Rivier): “Het gave van de outreaches is dat je ziet dat het zo ontzettend veel betekent in mensenlevens. het is zo bijzonder om te zien dat je in 1 dag zo’n verschil kan maken in het leven van mensen. als je ziet hoe ze soms schuchter binnen komen en angstig, bijna bang voor mensen. en wanneer ze de volgende dag weggaan zijn ze zo gelukkig en voelen ze zich zo gezien en kostbaar en met zorg en liefde benaderd, dat je eigenlijk onder de indruk bent van wat dat met mensen doet.”

Jessica Koeman (Leger des Heils): “Stichting Mondzorg komt naar onze cliënten toe en dat vind ik heel mooi aan Stichting Mondzorg.”

Leo Bruinsma (directeur verpleeghuis Salem): “Ik zou Stichting Mondzorg aanbevelen aan andere instellingen, omdat de kwaliteit en met name de intrinsieke motivatie van de mensen ongekend is.”